Gør Danmark til et cyklist-paradis

Foreningen Dansk Cykelturisme gennemfører i 2015-2016 et udviklingsprojekt, der skal rydde barrierer for en stærk dansk cykelturisme af vejen

Den moderne cykelturist er kræsen og forkælet. Derfor er det uomgængeligt at sikre, at den fornødne service er til stede, og at gæsterne inviteres til de områder, der reelt byder på gode oplevelser, god service og god infrastruktur.

I projektet har vi foretaget en screening af cykellandet Danmark. Den peger på, at de cykelruter af international interesse, der i de senere år er blevet udviklet, vedligeholdt og markedsført, og de destinationer, der satser stærkt på gode dagstursoplevelser, udgør kernen i det danske cykelferieprodukt. Du kan læse mere om, hvilke områder Dansk Cykelturisme vil satse på i de kommende år her.

En række udfordringer synes at dukke op igen og igen, når det kommer til at styrke cykelturismen:

Hvordan får jeg transporteret min bagage? Hvor kan jeg sove? Kan jeg og min cykel komme med offentlig transport? Hvordan finder jeg vej? Kan jeg leje en god cykel?

I projektet skaber og understøtter vi nye partnerskaber, som gør det muligt at løse disse udfordringer. Der bliver arbejdet på tre fronter:

  • Iværksætteri: hjælp til opstart af bagagetransportvirksomhed, cykeludlejning og anden cykelferierelateret service samt hjælp til udarbejdelse af pakkede cykelferier i samarbejde med turoperatører
  • Partnerskaber: at få samlet de relevante aktører om at udvikle en ny national cykelkortserie, at skabe let tilgang til cykler for overnatningserhvervet osv.
  • Lobby-virksomhed og dialog: henvendelse til f.eks. transportudbydere for at forbedre vilkårene for cykelmedtagning.

Vi efterlyser stadig lokale samarbejdspartnere, så hvis din virksomhed eller kommune satser på cykelturisme og ønsker at være med til at løse nogle af udfordringerne beskrevet oven for, er du meget velkommen til at kontakte os.

Projektet gennemføres for Naturstyrelsen og sker i tæt samarbejde med HORESTAs pakketeringsprojekt ”Naturligt Samspil” og VisitDenmarks oplevelsesbooking-projekt ”Oplev Danmark”.

Vi publicerer løbende resultater fra projektet på www.cykelturisme.dk. Henvendelser vedrørende projektet kan ske til projektleder Henrik Lythe Jørgensen på henrik@cykelturisme.dk eller tlf: 60 29 11 48.