Viden

Viden om cykelturisme

Rapport: Cykelturisterne i Danmark 2022
Danmark er populært blandt både danske og udenlandske turister, der foretrækker at udforske landet på cykel. En ny rapport fra VisitDenmark giver indblik i de turister, der har cykling som rejsemotiv, da de valgte at holde ferie i Danmark.

Cykelturisterne i Danmark 2022

Danskernes brug af cyklen på ferien og i fritiden 2022
Cykelturismebarometeret er offentliggjort i forbindelse med det internationale Cykeltopmøde i København, d. 30. juni 2022. Det giver svar på, hvordan danskerne cykler i fritiden og på ferierne. Epinion har udviklet barometeret i samarbejde med Nyborg Kommune, Destination Fyn samt Dansk Cykelturisme.

Cykelturismebarometeret

Danske turisters adfærd og præferencer i højsæsonenen 2020
Sommeren 2020 har pga. COVID-19 været en noget anderledes sommer. Danskerne har i høj grad holdt deres ferie i Danmark, og rigtig mange søgte ud i naturen, bl.a. på cykel. Det fremgår af denne rapport fra VisitDenmark, Dansk Kyst- og Naturturisme og Danske Destinationer.

Analyse af danske turisters adfærd og præferencer i højsæsonen 2020

Bæredygtig turisme og turisterne fra nærmarkederne
VisitDenmark har udgivet fire rapporter med viden om turisternes opfattelser af og forventninger til bæredygtig turisme generelt og på feriedestinationerne. De fire nærmarkeder er Tyskland, Norge, Sverige og Holland (klik på landet for at hente rapporten). Turisterne bliver bl.a. bedt om at vurdere, hvor gode mulighederne er for at cykle i Danmark ift. deres eget land.

Handleplan for outdoorturismen i Danmark 2020-2022
Dansk Kyst- og Naturturisme har udarbejdet en handleplan med fem centrale anbefalinger, der kan skubbe outdoorturismen til det næste niveau. En anbefaling er opbygningen af et sammenhængende netværk for cyklister.

Handleplan for outdoorturismen

Årsrapport 2019 fra Ekspertgruppen for Cykelturisme
Ekspertgruppen for Cykelturisme har udgivet sin anden årsrapport. Den rummer en god oversigt over cykelturismen i Danmark, peger på en række udfordringer og anviser konkrete løsninger.

Cykelturismen i vækst

Cykelturisterne i Danmark
VisitDenmark har offentliggjort deres seneste analyse af cykelturisterne i Danmark. Den baserer sig på data, der er indsamlet i sommeren 2017. Analysen fortæller bl.a. om cykelturisternes demografiske karakteristika, deres rejse motiver og tilfredshed.

Cykelturisterne i Danmark

Cykelturismen langs national cykelrute 4
Dansk Cykelturisme og Wilke står bag undersøgelsen, der prøver at afdække, hvilke slags cykelturister der benytter sig af N4.

Cykelturismen langs N4

Danskerne som cykelturister 2017
Dansk Cykelturisme har gennemført en større analyse af det danske marked for cykelturisme. Analysen belyser  de danske cykelturisters aktiviteter, holdninger, kendskab til ruter mv.

Dansk Cykelturisme – Danskerne som cykelturister 2017

ADFC Radreiseanalyse
Det tyske cyklistforbund ADFC udgiver årligt en cykelrejseanalyse, som rummer mange gode informationer om cykelturisme og cykelturister.

Hent Radreiseanalyse 2023 (tysk)

Hent Radreiseanalyse 2022 (tysk)

Hent Radreiseanalyse 2021 (tysk)

Hent Radreiseanalyse 2020 (tysk)

Hent Radreiseanalyse 2019 (tysk)

Hent Radreiseanalyse 2019 kort version (engelsk)

Hent Radreiseanalyse 2018 (tysk)

Hent Radreiseanalyse 2018 kort version (engelsk)

Hent Radreiseanalyse 2017 (tysk)

Hent Radreiseanalyse 2017 (engelsk)

Den nationale strategi for dansk turisme
Regeringens nye, nationale strategi for, hvordan vi skal udvikle turismen i Danmark, sætter fokus på det store potentiale i de cyklende turister. Det er vi selvfølgelig glade for i Dansk Cykelturisme. Se især s. 34, 47 og 50.

Hent den nationale strategi for dansk turisme

Årsrapport 2016 fra Ekspertgruppen for Cykelturisme
Årsrapporten er unik af sin slags. Det er nemlig første gang, at en bred kreds af aktører indenfor cykelturismen i Danmark har gjort status over, hvad der skal til for at gøre Danmark til et endnu mere attraktivt cykelland for turister.

En af de vigtigste pointer i rapporten er, at Danmark som førende cykelnation har et godt udgangspunkt for at tiltrække flere cykelturister til landet. Men for at realisere potentialet skal flere hjul rulle i samme retning.

Hent Cykelturisme – årsrapport fra Ekspertgruppen for Cykelturisme

Powered by Cycling: Panorama
Alle erfaringer og anbefalinger fra det store cykelturismeprojekt Powered by Cycling: Panorama er samlet i en rapport.

Hent rapporten Danmark – en destination for international cykelturisme

Den nationale cykelstrategi: Danmark – op på cyklen!

Den nationale cykelstrategi peger bl.a. på, at cyklen skal kunne bruges som et redskab til naturoplevelser og fritidsaktiviteter.

Den nationale cykelstrategi: Danmark op på cyklen! blev offentliggjort af transportminister Magnus Heunicke, fredag den 4. juli 2014.

Hent den nationale cykelstrategi: Danmark – op på cyklen!

Grundlagenuntersuchung Fahrradtourismus in Deutschland

Grundlagsundersøgelsen vedrørende cykelturisme i Tyskland er fra 2009, men rummer mange interessante facts vedr. udbud og efterspørgsel samt cykelturismens økonomiske betydning.

Hent Grundlagenuntersuchung

Viden om friluftsliv

Friluftslivets nationaløkonomiske fodaftryk
Institut for Fødevare- og ressourceøkonomi på Københavns Universitet har undersøgt friluftslivets nationaløkonomiske fodaftryk.

Rapporten viste, at danskernes samlede forbrug på cykling og mountainbike-aktiviteter (inkl. udstyr) i Danmark (2013) var ca. 5,6 mia. kr., svarende til 4.174 fuldtidsjob.

Hent Friluftslivets nationaløkonomiske fodaftryk