Overnatningsstederne: Flere cykelturister i sæsonen 2015

På trods af sommerens dårlige vejr melder mange overnatningssteder om et øget antal cykelturister i 2015. Det er især langs Danmarks østkyst, at feriecyklister har været flittige til at checke ind.

Dansk Cykelturisme har igen i år spurgt udvalgte overnatningssteder langs populære cykelruter, om de har oplevet en stigning eller et fald i antallet af cyklende turister. Ud af de 85 overnatningssteder, der jævnligt har besøg af cyklister, mener 40 procent, at de har haft flere overnattende feriecyklister i år end i 2014. 26 procent oplever det, som at der har været færre, og 32 procent mener, at det var det samme som i 2014.

Det er især i Østdanmark, at man er tilfreds med 2015 sæsonen: Her er det 56 procent af værterne, der synes, at der har været flere gæster på to hjul. Det er overnatningssteder nær København -Berlin ruten, der er blevet spurgt. På Vestkysten er billedet et lidt andet. Her synes den overvejende del (37 procent) af de 49 værter, der har cykelturister blandt gæsterne, at der var det samme antal cykelturister i sengene som sidste år. 32 procent mente, at der havde været flere end i 2014, mens 29 procent mente ”færre”. Det er dog svært at komme efter cyklismens gode sommer i 2014. Dengang oplevede 41 procent af de vestjyske værter en stigning i antallet af cykelturister.

I undersøgelsen i år har der også været en lille stikprøve blandt overnatningssteder i Nordvestsjælland. Her er tendensen positiv: Ud af de 8 adspurgte steder havde 3 oplevet en stigning, 5 syntes, at det var uændret, og kun 1 meldte om færre cykelturister i 2015 i forhold til 2014.

For både vestkysten, østkysten og Nordvestsjælland gælder det, at især vandrerhjem og Bed & Breakfasts mente at have oplevet en mærkbar stigning i antallet af cykelturister. Over halvdelen svarede bekræftende på spørgsmålet om stigning. Derimod syntes næsten halvdelen af de 34 campingpladser, der deltog i undersøgelsen, at det havde været småt med cyklister i forhold til 2014. Det er sandsynligt, at sommerens dårlige vejr har skræmt cyklisterne fra camping over til vandrerhjem og Bed & Breakfasts. For hoteller og kroer var det hyppigste svar (44 procent) ”uændret i forhold til 2014”. Tendensen var dog positiv, for hvor 36 procent mente, at de havde set flere cyklister på hotellet/kroen, var det kun 16 procent, der svarede ”færre”.

Undersøgelsen er gennemført som telefoninterview af Voxmeter på vegne af Dansk Cykelturisme i de to sidste uger af september 2015.