Kvalitetstjek af cykelruter

Vores rutetester Andrew er nu næsten i mål med at teste 1.500 km nationale cykelruter. Som forventet har skiltningen mange steder ladet meget tilbage at ønske, og der har også været strækninger, hvor selv en stærk mountainbiker som Andrew har været helt nede på den lille klinge. Men trods knasterne på vejen har det ikke skortet på gode cykeloplevelser. Ifølge Andrew venter der alle, der kaster sig ud på et cykeleventyr på en af de testede ruter, nogle fantastiske naturoplevelser.

I løbet af efteråret indkalder vi alle kommuner på ruten til møder, hvor vi gennemgår vores observationer.

Som en del af projektet indkalder vi også alle kommuner på national rute 4 mellem København og Søndervig til et møde om rutens fremtid. Et vigtigt punkt på dagsordenen er at få drøftet en ny forbindelse mellem Sjælland og Jylland. Den nuværende rute går stadig via Kalundborg-Aarhus, selv om færgeforbindelsen blev indstillet tilbage i 2013. En mulighed kunne være at lade Samsø være trædesten på ruten.

Se alle nationale ruter her. Vi har kvalitetstjekket N3 (fra Funder Kirkeby til Padborg), N5, N9 (fra Helsingør til København) og N12.