ITB Berlin 2018

I sidste uge var vi igen til stede på verdens største turismefagmesse, ITB i Berlin. Her præsenterede det tyske cyklistforbund ADFC deres årlige cykelturismeanalyse. Her et par udviklinger, som vi faldt over:

  • Antallet af egentlige cykelferier (min. 3 overnatninger) faldt med hele 17 pct. fra 2016 til 2017. Til gengæld steg antallet af dagsture med 11 pct. I alt foretog tyskerne 266 mio. dagsture i fritiden og på ferien i 2017. Hvor ADFC gav det dårlige vejr i 2017 skylden for faldet i cykelferier, passer stigningen i antallet af dagsture meget godt overens med det billede, vi også ser i Danmark: At cykling for flere og flere bliver en aktivitet i fritiden og ferien.
  • Danmark er på 6. pladsen over lande som de tyske cykelturister planlægger at besøge i 2018 (en plads op i forhold til analysen fra sidste år).
  • Kvalitet er afgørende. Konkurrencen om cykelturisterne bliver stadig skærpet, og cykelturisternes krav og ønsker stiger. Det handler derfor ikke kun om at have et produkt i høj kvalitet. Det handler også om at have en klar profil.

Hele analysen kan læses her  (på tysk), eller i en forkortet version (på engelsk)

På ITB lagde vi i øvrigt mærke til, at cykelaktiviteter er en naturlig del i mange destinationers tilbud og markedsføring, at el-cykler efterhånden er standard i cykeludlejning og pakketure, og at cykelaktiviteter i højere grad kombineres med andre aktiviteter som fx vandring.