Internationale turoperatører på besøg

Mange af de turister, der holder ferie i Danmark siger, at det ”at cykle” er en af grundene til, at de vælger at rejse hertil. Så Danmark er allerede en destination, som udlandet forbinder med cykelferie. Men nu skal endnu flere tænke cykel, når de tænker Danmark. Derfor er en række danske destinationer og aktører inden for dansk cykelturisme gået sammen med VisitDenmark og Dansk Cykelturisme om at få fortalt de udenlandske rejsearrangører om de mange oplevelser, som man nemt og hurtigt kommer til på to hjul.
Danmark skal have flere cykelturister. Derfor har VisitDenmark, Dansk Cykelturisme og ti danske destinationer inviteret lige så mange internationale rejsearrangører til at opleve Danmark fra cykelsadlen. VisitNordsjælland er vært og lægger omgivelser til, når parterne mødes i Gilleleje. Men før onsdagens workshop cykler rejsearrangørerne fra Frankrig, Tyskland, Holland, Italien, UK og USA rundt i Nordsjælland for selv at få cykeloplevelser, billeder og beretninger med hjem til deres cykelgæster. De kommer forbi slotte, klostre, kunstmuseer kombineret med nationalpark og Den Danske Riviera – klassiske smagsprøver på hvad Nordsjælland og Danmark kan tilbyde som cykeldestination.

– Vi har inviteret rejsearrangørerne, så de selv kan opleve vores natur, mad, hav, attraktioner, kulturhistorie – vores små lokale perler, så de får en idé om, hvad de skal sælge til deres kunder for at give dem en unik ferie. De gode cykeloplevelser får man typisk i de dele af Danmark, som ellers ikke er særlig kendte i udlandet. Derfor er det vigtigt, at rejsearrangørerne selv prøver livet på to hjul, så de får fornemmelsen for cykelferie i Danmark, siger marketingdirektør i VisitDenmark, Janne Henriksen.

Ambitiøs cykelstrategi
Onsdag d. 16. maj er der arrangeret workshops – dvs. møder mellem rejsearrangørerne og de ti danske destinationer, der fortæller om oplevelser og cykelmuligheder i lige præcis deres område. Målet er så, at Destination Bornholm, Destination Fyn Klyngen, Destination Lillebælt, VisitSønderjylland, VisitVejle, VisitOdsherred, Wonderful Copenhagen, VisitNordsjælland, MBT-Tours og Ruby-rejser får samarbejdsaftaler i stand med de internationale rejsearrangører.

Også for Dansk Cykelturisme handler det om at få fortalt udlandet om den udvikling, der er sket i de seneste år, når det gælder cykelferie. Kvalitetsmæssigt er det danske cykelprodukt blevet meget stærkere, og det skal udlandet vide:
– Cykelturisme har et stort kommercielt udviklingspotentiale. Derfor er det vigtigt, at aktørerne i dansk turisme arbejder sammen om at fremme cykelturismen i Danmark. Vi er glade for dette landsdækkende initiativ og for opbakningen og samarbejdet med VisitDenmark, turismeerhvervet, VisitNordsjælland og de øvrige destinationer, siger formand for bestyrelsen for Dansk Cykelturisme, Peter Ole Sørensen.

I efteråret kom VisitNordsjælland med en ambitiøs cykelstrategi – ”1 ud af 3 turister på 2 hjul i Nordsjælland”. Organisationen satser på en mere langsigtet udvikling inden for cykelturisme netop derfor er valget af værtsdestination for cykelfremstødet også faldet på VisitNordsjælland.
– Som introduktion til workshoppen får vi nu en enestående mulighed for at vise destinationen frem. Vores fokus vil være på de oplevelser, der gør sig bedst fra cyklen. At det lykkedes at tiltrække så mange markante rejsearrangører vidner om, at vi har et cykelprodukt med international appel. Derudover hilser vi naturligvis VisitDenmarks indsats på cykelområdet velkommen, siger projektchef i VisitNordsjælland, Bettina Kampmann.