Cykeloplevelser uden alder

Den europæiske befolkning bliver ældre, men ikke mindre rejselysten. Gruppen af rejsende over 55 år vokser år for år. Kendetegnende for gruppen er, at de rejser ofte og gerne også søger nye oplevelser, fx aktiv ferie. Men der er endnu ikke så mange turistprodukter på markedet, der særligt retter sig til de 55-75 årige. Produkter, som opfylder deres præferencer, ønsker og behov.

Cykelferie er oplagt. At cykle giver en moderat belastning af kroppens led og muskler, og er fysikken ikke til det, kan en e-cykel gøre det muligt. Cykling kan også nemt kombineres med andre naturmæssige og kulturelle oplevelser, noget der særligt bliver sat pris på i denne gruppe.

Cykellandet Danmark indbyder med sin flade topografi og korte afstande mellem byer til afslappende cykelture i smuk natur uden risiko for overanstrengelse eller overophedning.

For at imødekomme seniorernes ønsker til en aktiv ferie er Dansk Cykleturisme partner i det EU-finansierede projekt, Silver Cyclists. Projektet arbejder på at skabe cykeloplevelser for de 55-75 årige i Danmark, Tyskland, Italien, Letland og Spanien.

Produkterne vil være af international karakter på den måde, at de nationale produkter også henvender sig til udlændinge. De færdige pakkeprodukter vil være nemme at booke, og der er tænkt elementer som bagagetransport, god forplejning, kulturelle indslag og fortællinger ind i produkterne. Ambitionen for projektet er at skabe 10.000 – 20.000 overnatninger med en deraf følgende omsætning på 700.000 – 1.400.000 Euro.

Du kan finde mere information på Silver Cyclists’ hjemmeside: www.silvercyclists.eu

Kontakt projektleder Henrik Lythe Jørgensen, hvis du vil vide mere om den danske indsats.