Cykellandet Danmark 2025

Hvordan ser cykellandet Danmark ud i 2025? Det har vi kigget på i Dansk Cykelturisme

Cykelturismen, med dens mange aktører, er lidt som en supertanker. Kommuner, Naturstyrelsen og Vejdirektoratet er ansvarlige for ruterne. Turisterhvervet skaber adgang ved at tilbyde overnatning, bespisning og en cykel at leje. Destinationer og forlag formidler via hjemmesider og kort. Turoperatører laver cykelpakker. Og så videre.

Samtidigt ved vi, at cykelturister ikke er, hvad de engang var. Vi ser i disse år nye kundegrupper vinde frem. Især er cykelferie blevet populært blandt aktive ældre, som efterspørger høj komfort og forkælelse. Generelt er cykeludflugter fra en fast base blevet meget populært. I dag vurderer vi, at 8 ud af 10, som cykler på ferien, er dagturscyklister.

Det giver derfor mening at rette blikket 10 år frem og se på hvilke store håndtag, der skal drejes på, for igen at gøre Danmark til et af verdens bedste cykelferielande.

Den opgave tager vi gerne på os i Dansk Cykelturisme. Vi har sat en visions- og strategiproces i gang, hvor vi vil lære fra nogle af de fremmeste lande på området; ikke kun hvad angår selve produktet, men også organiseringen af cykelturismen. Vi har kigget mod Holland, Tyskland og især Schweiz, som bl.a. har ført Lukas Stadtherr fra SchweizMobil forbi Danmark til en workshop.

Se visionen her