Årets cykelturismeinitiativ 2018

Vinderne af årets cykelturismeinitiativ er lykkedes med at trække flere cykelturister til den jyske vestkyst. Merete Vigen Natur- og kulturformidling og Købmand Hansens Ferieudlejning er gået sammen om at tilbyde guidede cykelture i lokalområdet, og det initiativ har virket.

På den jyske vestkyst er de rigtig gode til at lokke cykelturister til området. Derfor blev Merete Vigen Natur- og kulturformidling og Købmand Hansens Ferieudlejning kåret som ”Årets cykelturismeinitiativ 2018” onsdag aften under Den nationale cykelkonference, som i år ligger i København og på Frederiksberg.

I et nyopstartet samarbejde tilbyder Merete Vigen Natur- og kulturformidling og Købmand Hansens Ferieudlejning guidede cykelture i lokalområdet omkring Henne Strand på den jyske vestkyst. Det betyder, at allerede før gæsterne ankommer kender de til cykelmuligheder og cykelture i området. Det er med til at fastholde og tiltrække flere feriegæster, der for eksempel efterspørger udflugter på cykel eller gode mountainbikespor.

”Vi har brug for private samarbejder for at få flere til at cykle i ferien. Vi har et enestående land at cykle i, og her på Vestkysten er der både gode tilbud til fritids- og feriecyklisten samt til dem, der gerne vil svede på en mountainbike eller racercykel. Et sådant samarbejde er derfor til inspiration for andre private turismeaktører,” siger Marianne Foldberg Steffensen, afdelingsleder i Vejdirektoratet og formand for Ekspertgruppen for cykelturisme.

Kultur- og naturformidler Merete Vigen modtog prisen i København sammen med Jan Helsinghof fra Købmand Hansens ferieudlejning:

“Ud over min personlige glæde over at modtage prisen, håber jeg, at prisen kan sætte fokus på at få skabt flere samarbejder på tværs mellem turistaktørerne. På den måde kan der skabes flere oplevelser også til cykelturisterne med fokus på høj kvalitet og som her, den stednære natur- og kulturhistorie”, siger Merete Vigen.

Vinderen blev udvalgt af Ekspertgruppen for cykelturisme, som især lagde vægt på, at lokale initiativer mellem forskellige turismeaktører netop kan være med til at skabe mere omsætning og forretning i lokalområdet.