Indvielse af opgraderet Vestkystrute

Destination Sydvestjylland inviterer fredag d. 17.4. kl. 11-13 til fejring og indvielse af den nye Vestkystrute

Officiel invitation:

Mød MF’ere, borgmestre og andre cyklister ved startstedet til Danmarks nye Vestkystrute

Danmark skal op i den internationale topklasse som cykelland, og området langs Vadehavet og Vesterhavet er ideelt til cykelturisme.

Destination Sydvestjylland har deltaget i det store cykelprojekt, Powered by Cycling: Panorama, til 25 millioner kr. Nu er vi klar til at præsentere resultaterne og åbne den sydvestjyske del af den genfødte Vestkystrute fra Rudbøl til Skagen.

Ny skiltning, pausesteder og 16 cykelvenlige overnatningssteder er blandt de forbedringer, der skal tiltrække cykelglade turister fra især Tyskland og Danmark samt give lokalbefolkningen mulighed for at genopdage deres område fra en cykelsadel.

Arrangementet foregår fredag den 17. april kl. 11.00-13.00 på p-pladsen ved Rudbølvej midt i Rudbøl. Der bliver taget højde for det omskiftelige aprilvejr. Et stærkt felt med borgmestre, folketingsmedlemmer og turismefolk tester forinden den sydligste del af den 560 km lange Vestkystrute ved at cykle fra lige syd for grænsen til startstedet i Rudbøl. Der vil være gode fotomuligheder fra p-pladsen ved Rudbøl Grænsekro.

Til stede vil være blandt andre:
Laurids Rudebeck, borgmester i Tønder Kommune
Erik Buhl Nielsen, borgmester i Varde Kommune
Hans Christian Thoning, turismeordfører for Venstre
Henning Hyllested, transport- og turismeordfører for Enhedslisten
Mads Schreiner, Marketing Manager for Tyskland, VisitDenmark, Hamborg
Repræsentanter for Destination Sydvestjylland og områdets turismevirksomheder

Program:
11.00 – kort præsentation af projektets resultater, taler og indvielse af danmarkskortet
11.30 – mulighed for interviews med de deltagende nøglepersoner
12.00 – frokost – lette retter med lokale råvarer fra Højer Pølser – med mulighed for at stille uddybende spørgsmål
Senest 13.00 – afslutning

Tilmelding:
Af hensyn til det praktiske arrangement beder vi om tilmelding på rso@sydvestjylland.com senest tirsdag den 14. april kl. 12.00.

Yderligere informationer:
DMO Koordinator Rasmus Sømod, Destination Sydvestjylland, tlf. 36 97 35 42 – mobil 42 30 65 87.

Fakta:
Om Panorama-projektet
Destination Sydvestjylland deltager i projektet Powered by Cycling: Panorama, der har et samlet budget på 25,2 mio. kr. med Den Europæiske Fond for Regional Udvikling som største bidragyder. Også Arbejdsmarkedets Feriefond og Friluftsrådet støtter økonomisk. Projektets aktiviteter fordeler sig på tre indsatsområder: Bedre infrastruktur, udvikling af service samt formidling og salg. I de fire sydvestjyske
kommuner indgår syv sløjfer, cykelruter, i projektet. Disse Panorama-ruter bevæger sig omkring Tønder/Grænselandet, Rømø, Ribe, Fanø, Naturpark Vesterhavet, Filsø og Nymindegab/Bork. Læs mere på www.vestkystruten.dk.

Læs også www.sydvestjylland.com.